NEEM

FORDELER MED NEEM

Neemolje som er ekstrahert fra neemfrø er rik på medisinske egenskaper, som har store fordeler for hudens helse. Ayurveda antyder Neem-blader er bra for øynene og nyttige i behandling av hudsykdom og hodepine. I tillegg gjør de beroligende effektene dem ideelle for aromaterapi.

Hjelp med å fremme hårvekst

  Næret hår er bare supert. Ekstrakt fra frøene til Neem, kan Neem-olje bidra til å styrke hårkvaliteten og fremme hårveksten. På grunn av dets antibakterielle, soppdrepende og betennelsesdempende egenskaper, er Neem olje en utmerket måte å dempe flass, noe som gjør håret sterkere, og oppmuntrer også til hårvekst.

Kan bidra til å redusere hudinfeksjoner

Neem er buntet med flere viktige egenskaper. Bortsett fra hår og tannhelse, brukes Neem til behandling av hudinfeksjoner på grunn av avgiftende, rensende og antibakterielle egenskaper. Neemolje har renseegenskaper som driver smuss, svette og overflødig talg fra hår og hud.

Hjelp med å fremme tannhelse

Neem kan bidra til å bekjempe oppbygging av plakk og i sin tur forhindre tannkjøttbetennelse. Denne påstanden er støttet av flere studier. I en studie fra 2017 fikk 20 personer munnvann med enten klorheksidin glukonat, et stoff som ofte brukes for å forhindre tannkjøttsykdom. Forskerne fant neem munnvann var like effektivt som medisinen og foreslo Neem kan være et kostnadseffektivt alternativ.

HVA ER NEEM TREE?

Neem, også kalt nim eller margosa, er et raskt voksende tre av mahognyfamilien. Det er verdsatt som en medisinsk plante, som en kilde til organiske plantevernmidler og for tømmer. Innfødt i Afrika og Asia, Neem-planten har lenge vært brukt i ayurvedisk medisin og folkemedisin, så vel som i kosmetikk og økologisk landbruk.

Neemtrær er i gjennomsnitt mellom 15–30 meter i høyden og har attraktive avrundede kroner og tykk furet bark. De sammensatte bladene har tannede brosjyrer og er vanligvis eviggrønne. Et Neem-tre begynner vanligvis å bære frukt etter 3-5 år, blir fullt produktivt om 10 år, og fra da av kan det produsere opptil 50 kg frukt årlig. Det kan leve i mer enn 200 år.

De fleste deler av neem-treet er veldig bittert, bortsett fra blomstene. Frukten er en glatt gulgrønn drupe og har en søtmasset masse. I tillegg har fruktene en innbydende honninglignende duft som tiltrekker seg mange bier. Det forklarer hvorfor Neem honning er populær, og inneholder angivelig ingen spor av azadirachtin. Frøet består av et skall og en nøtt, og noen ganger to eller tre nøtter, hver omtrent halvparten av frøets vekt. Det er mutteren som mest brukes i skadedyrbekjempelse.

Frøene er ganske enkle å tilberede. Frukten faller fra trærne av seg selv; massen, når den er våt, kan fjernes ved å gni mot en grov overflate; og de rene, hvite frøene oppnås. I visse nasjoner som Togo og Senegal overlater folk rengjøringen av frukten til flaggermus og fugler, som spiser på den søte massen og deretter spytter ut frøene under trærne.

Neem blir vanligvis dyrket av frø, men kan forplantes fra stiklinger eller rotsugere. Planten er elastisk og vokser godt i fattige og steinete jordarter, men den kan ikke overleve frysende temperaturer.

Olje ekstrahert fra frøene kan brukes direkte som et insekt- og middeavstøtende middel, insektmiddel og soppdrepende middel. Det er kilden til mange kommersielle plantevernmidler, inkludert støv, granulater og kraftfôr.

PUBLISERT NEMFORSKNING

  Jalaluddin M, Rajasekaran UB, Paul S, Dhanya RS, Sudeep CB, Adarsh VJ. Sammenligningsevaluering av Neem Mouthwash on Plaque and Gingivitis: A Double-blind Crossover Study. J Contemp Dent Pract. 2017; 18 (7): 567-571. doi: 10.5005 / jp-journals-10024-2085

Pai MR, Acharya LD, Udupa N. Evaluering av antiplaque-aktivitet av Azadirachta indica bladekstraktgel - en 6-ukers klinisk studie. J Ethnopharmacol. 2004; 90 (1): 99-103. doi: 10.1016 / j.jep.2003.09.035

Almas K. De antimikrobielle effektene av ekstrakter av Azadirachta indica (Neem) og Salvadora persica (Arak) tyggepinner. Indian J Dent Res. 1999; 10 (1): 23-6. Doi: 10865390

Maity P, Biswas K, Chattopadhyay I, Banerjee RK, Bandyopadhyay U. Bruken av neem for å kontrollere gastrisk hypersyre og sår. Phytother Res. 2009; 23 (6): 747-55. doi: 10.1002 / ptr.2721

Paul R, Prasad M, Sah NK. Anticancerbiologi av Azadirachta indica L (neem): en mini-gjennomgang. Cancer Biol Ther. 2011; 12 (6): 467-76. doi: 10.4161 / cbt.12.6.16850

Nasjonalt forskningsråd. 1992. Neem: Et tre for å løse globale problemer. Washington, DC: The National Academies Press. doi: 10.17226 / 1924.

PRODUCTS CONTAINING Neem

 • Neem
  Olje
  Vanlig pris
  fra 150,00 kr
  Salgspris
  fra 150,00 kr
  Vanlig pris
  Enhetspris
  per 
  Utsolgt
  Neem Oil - SAWA