MORINGA

ET AV DET MEST NÆRINGSLIGE PLANTET PÅ PLANETEN

FORDELER MED MORINGA

Moringa-treet er en av de mest næringstette plantene på planeten. Bladene er naturlig en av de mest konsentrerte næringskildene, inkludert vitaminer, mineraler, vitale proteiner, antioksidanter og andre næringsstoffer, inkludert omegaoljer.

Ikke bare inneholder Moringa vitamin A, B, C, E til K, men er også fullpakket med 92 næringsstoffer og 46 naturlige antioksidanter. Den inneholder også flere antiinflammatoriske forbindelser og inneholder mineraler som jern, kalsium, selen, fosfor og kalium. Bortsett fra å være en god kilde til fiber, er Moringa-treet også en rik proteinkilde som inneholder alle de 9 essensielle aminosyrene og essensielle fettsyrene som omega-3, 6 og 9. Basert på dybden av sammensetningen, kan Moringa hjelpe styrke immunforsvaret, øke energinivået og forbedre den generelle helsen.

I Asia sies det at Moringa Oleifera har blitt brukt til forskjellige formål, som hårnæring, leverbeskyttelse, reduksjon av betennelse og senking av kolesterolnivået. For flere fordeler er forskning i gang.

Kan bidra til å senke kolesterolnivået

Kolesterol, et fettstoff som føres rundt i kroppen i blodet, er en risikofaktor for hjertesykdom, og det er her Moringa trer inn ved å stabilisere nivåene. Studier har vist at Moringa-blader har egenskaper som kan bidra til å senke kolesterolnivået.

Hjelper med å beskytte leveren

Moringa inneholder høye konsentrasjoner av mikronæringsstoffer som er avgjørende for å reversere oksidasjon i leveren. Foreløpig forskning viser at Moringa har egenskaper for å redusere leverfibrose og beskytte mot leverskade. Moringas høye antioksidantinnhold gjør det til et ideelt supplement for helsen til leveren og nyrene.

Gir næring og fuktighet

Moringa Oil har nærende og beroligende egenskaper, noe som gjør den ideell til bruk i hud- og hårpleieprodukter. Moringa Oil er nyttig for å løfte smuss ut av håret, og det er en effektiv naturlig rengjøringsmiddel. Ved å bare fukte håret, massere oljen inn i hodebunnen og skylle, kan den effektivt rengjøre og fukte hodebunnen.

Hjelper med å redusere betennelse:

Betennelse er kroppens naturlige responsmekanisme mot infeksjon eller traumer. Kronisk betennelse kan føre til flere sykdommer og tilstander, inkludert noen kreftformer, hjertesykdommer, leddgikt og tuberkulose, for å nevne noen få. Moringa inneholder isotiocyanater, som er kjemikalier som er nødvendige for å redusere betennelse.

Moringa kan være relatert til grønnsaker som grønnkål, brokkoli og kål, og deler de samme næringsrike forbindelsene. Når bladene kastes på salater eller kjøtt, smaker de litt pepperaktig som ruccola. Unge belger ser ut som asparges eller kinesiske langbønner, men med litt krydder. Frø kan spises eller kokes for å lage salatolje eller kosmetisk olje. De duftende blomstene brukes ofte til å lage te. Oftere tørkes bladene og males til et pulver som kan brukes til smoothies, drikke eller tilsettes supper, karriretter og lapskaus.

Frøene, belgene, blomstene og bladene brukes som mat, mens barken, røttene, stilkene og resten av treet brukes til å lage verktøy eller som folkemedisin. Ayurvedisk medisin bruker en del av treet til å behandle forskjellige plager. Bladene spises rå i salater, blandes i drinker eller dampes som spinat.

Kaldpresset olje fra frøet til Moringa brukes som en kosmetisk olje og som en ingrediens i kosmetiske produkter; på grunn av dets fettsyrer og anti-aldringsegenskaper.

HVA ER MORINGA?

Du har sikkert hørt om navnene trommestokk, mirakel, ben oljetre eller pepperrot. Vel, de er andre navn på Moringa Oleifera-planten. Innfødt i Afrika og Asia, Moringa er rik på proteiner, vitaminer og mineraler. I århundrer har det blitt mye brukt på grunn av uovertruffen medisinske egenskaper og helsemessige fordeler. Produkter fra treet har flere helse-, mat- og kosmetiske bruksområder. I tillegg har planten anti-sopp, antiviral, antidepressiv og antiinflammatorisk.

PUBLISERT MORINGA-FORSKNING

Anthanont P, Lumlerdkij N, Akarasereenont P, Vannasaeng S, Sriwijitkamol A. Moringa oleifera leaf increases insulin secretion after single-dose administration: a preliminary study in healthy subjects. J Med Assoc Thai. 2016;99(3):308-13.

Fard MT, Arulselvan P, Karthivashan G, Adam SK, Fakurazi S. Bioactive Extract from Moringa oleifera Inhibits the Pro-inflammatory Mediators in Lipopolysaccharide Stimulated Macrophages. Pharmacogn Mag. 2015;11(Suppl 4): S556-S563. doi:10.4103/0973-1296.172961

Leone A, Spada A, Battezzati A, Schiraldi A, Aristil J, Bertoli S. Cultivation, Genetic, Ethnopharmacology, Phytochemistry, and Pharmacology of Moringa oleifera Leaves: An Overview. Int J Mol Sci. 2015;16(6):12791-12835. Published 2015 Jun 5. doi:10.3390/ijms160612791

Leone A, Bertoli S, Di Lello S, et al. Effect of moringa oleifera leaf powder on postprandial blood glucose response: in vivo study on Saharawi people living in refugee camps. Nutrients. 2018;10(10). PII: E1494. doi:10.3390/nu10101494

Chumark P, Khunawat P, Sanvarinda Y, et al. The in vitro and ex vivo antioxidant properties, hypolipidaemic and antiatherosclerotic activities of water extract of Moringa oleifera Lam. leaves. J Ethnopharmacol. 2008;116(3):439-446. doi:10.1016/j.jep.2007.12.010

PRODUCTS CONTAINING Moringa

 • Moringa
  Pulver
  Vanlig pris
  fra 60,00 kr
  Salgspris
  fra 60,00 kr
  Vanlig pris
  Enhetspris
  per 
  Utsolgt
  Moringa Powder - SAWA
 • Moringa
  Olje
  Vanlig pris
  350,00 kr
  Salgspris
  350,00 kr
  Vanlig pris
  Enhetspris
  per 
  Utsolgt
  Moringa Oil - SAWA