MARULA

Kongen av afrikanske trær

FORDELER MED MARULA

Marula-frukt er rik på vitamin C, med ernæringseksperter som betegner nivået åtte ganger som det som finnes i en appelsin. Marula-frukten er også rik på oljesyre og andre antioksidanter som er essensielle for å styrke kroppens immunforsvar. I tillegg inneholder Marula-frukten tiamin, riboflavin og nikotinsyre. Dessuten har frukten også 85% fuktighet og 14% karbohydrat, hovedsakelig sukrose. Mineralsammensetningen i Marula viser høye konsentrasjoner av kalium, kalsium og magnesium.

Rik på mineraler og jern

Frøene som finnes i Marula-frukt spises som nøtter av både mennesker og dyr. Nøttene inneholder høye nivåer av protein og mineraler som jern, fosfor, kobber, magnesium og sink, og spiller en viktig del av lokale dietter.

Bekjemper tegn på aldring

Marula hjelper til med å bekjempe aldringstegn. Enzymer som elastase og kollagenase fremskynder aldringstegn. Marula olje forhindrer at huden mister elastisiteten. Det kan derfor være med på å fremme forsvinningen av fine linjer og rynker. Dessuten hjelper Marula-oljen til å forebygge og behandle skader forbundet med aldrende hud.

Hjelper med å balansere tørr og fet hud

Marula hjelper til med å balansere tørr og fet hud. Spesielt er Marula rik på oljesyre, noe som er viktig for vakker og sunn hud. Den er derfor egnet for alle hudtyper med følsomme og tørre hud som drar nytte av oljesyre.

HVA ER MARULATRE?

Marula-treet er en av de største afrikanske urfolksplantene, med Sclerocarya birrea som vitenskapelig navn. Treet er også kjent som "kongen av afrikanske trær" på grunn av sin store størrelse. Spesielt stammer treet fra Miombo-skogene i Sør-Afrika, og befolkningen har fortsatt å øke over Sahel-regionene i Afrika, Madagaskar og Vest-Afrika takket være migrasjonen av Bantu-folket. Som en konsekvens vokser treet nå over det meste av Afrika sør for Sahara utenfor den fuktige skogssonen, fra Mauritania og Senegal til Etiopia og Eritrea, Sør til Namibia, Zimbabwe, Mosambik, Sør-Afrika og Swaziland.

Det er også viktig å påpeke at Marula-treet tilhører familien Anacardiaceae, med mango, pistasj og cashewnøtt, som også tilhører samme familie. I hovedsak er medlemmer av denne familien løvfisk og todelt, noe som betyr at Marula-treet har spesifikt kjønn og har en gjennomsnittlig høyde på 20 meter. Imidlertid er det bare kvinnelige Marula-trær som bærer frukt, med hvert tre som har kapasitet til å bære opptil 500 kg frukt årlig.

Frukt fra Marula-treet har en avlang størrelse som plommen og modnes vanligvis i februar. Frukten består av Marula-steinen og er omgitt av den grønne til gule fargede fruktmassen og har inne i fruktkjerner eller frø.

Marula-treet er historisk i den forstand at det ble ansett som hellig og var knyttet til fruktbarhet og lykkelig ekteskap i eldgamle tider i Sør-Afrika. Også den gjærede Marula-frukten ble antatt å berolige elefanter som syntes å like den like mye som mennesker gjorde. I følge arkeologiske bevis var Marula-treet en kilde til ernæring fra så 10 000 år f.Kr. Derfor forblir Marula, Scelerocarva birrea, underart cafferra, Afrikas botaniske skatter.

PUBLISERT MARULA-FORSKNING

Abdalbasit Adam Mariod & Siddig Ibrahim Abdelwahab (2012) Sclerocarya birrea (Marula), An African Tree of Nutritional and Medicinal Uses: A Review, Food Reviews International, 28: 4, 375-388, DOI: 10.1080 / 87559129.2012.660716

Shoko T, Maharaj VJ, Naidoo D, et al. Anti-aldringspotensial for ekstrakter fra Sclerocarya birrea (A. Rich.) Hochst og dets kjemiske profilering av UPLC-Q-TOF-MS. BMC Komplement Altern Med. 2018; 18 (1): 54. Publisert 2018 7. februar doi: 10.1186 / s12906-018-2112-1

PRODUCTS CONTAINING Marula

 • Marula
  Olje
  Vanlig pris
  fra 380,00 kr
  Salgspris
  fra 380,00 kr
  Vanlig pris
  Enhetspris
  per 
  Utsolgt
  Marula Oil - SAWA