CASTOR

FORDELER MED CASTOR

Ricinusolje er nyttig i hudpleie og vedlikehold. Spesielt hjelper lakserolje huden med å absorbere sømløst, og behandlingen av forskjellige hudsykdommer.

Hjelper med å fremme sunn og sterk hårvekst

Når den brukes i hodebunnen, hjelper ricinolsyre i lakserolje med å låse fuktighet mens den fremmer en ren og sunn hodebunn; som alle er avgjørende for hårvekst.

Har store antiinflammatoriske effekter

Spesielt ricinolsyre, Castors viktigste fettsyre, har imponerende betennelsesdempende egenskaper. Ifølge studier hjelper Castor-oljeapplikasjonen med å redusere betennelse og lindrer smerte, og hjelper folk som sliter med inflammatorisk sykdom.

Rik på Ricinoleic Acid og Omega-6 fettsyrer

Ricinolsyre og omega-6 fettsyrer i ricinusolje er nyttige når det gjelder blodsirkulasjon, og derfor mye brukt til masseringsformål.

HVA ER ET CASTORTRE?

Castor-oil plant er en stor plante av familien Euphorbiaceae. Castor-oil plant kalles også castor bean eller Ricinus Communnis som det vitenskapelige navnet. I det vesentlige har Castor-oljeplanten sin opprinnelse i det tropiske Afrika, men har blitt naturalisert i de tropiske områdene i verden, med sin dyrking i India, Kina og Brasil.

Plantene når omtrent 10 til 13 meter høyde mens de er i temperert klima. De er oppdratt som ettårige og vokser 15 til 25 meter i en enkelt sesong med planten som bærer gigantiske blader.

Det er også viktig å påpeke at ricinusplanten har en interessant veksttrend ved at den har en tendens til å vokse rett opp først, og utvikler grener senere på sesongen for å danne en godt proporsjonert busk med stilker og en tett baldakin. Interessant nok blir planten drept i en situasjon der temperaturene treffer under 0 grader C.

Castor-frukter er runde til ovale i form og er spiny, men veldig myke, og tar en måned å modne og tørker ut. I mellomtiden dyrkes Castor-anlegget for kommersielle formål. I det vesentlige brukes Castor-anlegget til fremstilling av legemidler, og oljen brukes til industrielle formål.

Ricinusolje er flerbruks vegetabilsk olje, som ekstraheres fra frøene fra Castor-planten. Frøene krever imidlertid en oppvarmingsprosess for å sikre at det giftige enzymet i laksebønner er deaktivert for sikker bruk.

PUBLISERT ARGANSK FORSKNING

Mcmullen R, Jachowicz J. Optiske egenskaper av hår: effekt av behandlinger på glans som kvantifisert ved bildeanalyse. J Cosmet Sci. 2003; 54 (4): 335-51.

Lin TK, Zhong L, Santiago JL. Antiinflammatoriske og hudbarriere reparasjonseffekter av lokal påføring av noen planteoljer. Int J Mol Sci. 2017; 19 (1). doi: 10.3390 / ijms19010070

PRODUCTS CONTAINING Castor

  • Castor
    Olje
    Vanlig pris
    fra 80,00 kr
    Salgspris
    fra 80,00 kr
    Vanlig pris
    Enhetspris
    per 
    Utsolgt
    Castor Oil - SAWA