KAKAO

GUDENES MAT

FORDELER MED KAKAO

I dag er kakao mest kjent for sin rolle i sjokoladeproduksjonen. Imidlertid har moderne forskning avdekket at den inneholder viktige næringsstoffer. Kakao er rik på flavanoler, en plantebasert antioksidant. Studier har vist støtte for et bredt spekter av helsemessige fordeler fra å redusere tretthet og tretthet til å forbedre hjertehelsen, kognitiv funksjon og regulere blodtrykket. Den er rik på magnesiumflavanoler, kalsium, jern, sink, kobber, kalium, mangan og andre fordeler.

Reduserer betennelse

Reduserer betennelse: Flavonoider er en klasse antioksidanter som er rikelig i både kakao og kakaopulver. Flavonoider hemmer proinflammatoriske enzymer i kroppen, noe som betyr at de har en utbredt antiinflammatorisk effekt.

Bra for hjernen og nervesystemet

Når vi spiser kakao, stimulerer det hjernen vår til å frigjøre hormoner som kalles endorfiner, som igjen utløser hjernens "belønningssystem" og også fremmer en følelse av positivitet. Det er også en av de beste matkildene til magnesium, som er viktig for energiproduksjon som er nødvendig for en sunn hjerne og nervesystem.

Kan redusere høyt blodtrykk

Kakao, både i pulverform og i form av mørk sjokolade, kan være i stand til å senke blodtrykket. Spesielt ble denne effekten først bemerket hos kakaodrikkende øyfolk i Mellom-Amerika, som hadde mye lavere blodtrykk enn deres slektninger som ikke drikker kakao.

HVA ER CACAO TREE?

Kakaotreet, også kjent som "Food of The Gods" med Theobroma-kakao som dets vitenskapelige navn, vokser i tropiske omgivelser innenfor 15–20 grader breddegrad nord og sør for ekvator. Primært er de viktigste kakaodyrkende regionene Afrika, Asia og Latin-Amerika. I følge historien antas kakao først å ha blitt brukt av Maya-sivilisasjonen i Mellom-Amerika. Den ble introdusert til Europa av spanske erobrere på 1500-tallet og ble raskt populær som et helsefremmende medisin.

Visste du at 70 prosent av den totale verdensproduksjonen av kakao er fra Afrika?

Kakaotre ble introdusert i Afrika tidlig på 1800. I Vest-Afrika dyrkes kakao hovedsakelig av småbrukere som tradisjonelt plantet kakao tilfeldig under tynnet skogskygge. Kakaodyrking er preget av et dyrkingssystem med lav innsats som bruker skogjordens fruktbarhet og den eksisterende skyggen. I hovedsak gir denne enkle metoden omtrent 70 prosent av den totale verdensproduksjonen av kakao.

For tiden er Elfenbenskysten og Ghana de største produsentene, etterfulgt av henholdsvis Nigeria og Kamerun. I følge historiske kilder introduserte Tetteh Quarshie kakaoavlingene til Ghana i 1870 (en ghanesisk før uavhengighet), som i dag utgjør en av de største eksportavlingene i den ghanesiske økonomien.

Det tar opptil fire år å modne kakaotreet, hvoretter det produserer frukt i form av langstrakte belger, og har kapasitet til å gi opptil 70 frukter årlig. Når det gjelder farge, varierer belgene eller kjerellene fra lysegul til dyp lilla. Normalt tar fruktene omtrent seks måneder å modne til en lengde på opptil 35 cm og en bredde i midten av 12 cm.

PUBLISERTE KAKAO-FORSKNING

Kakaoproduksjon i Vest-Afrika, en gjennomgang og analyse av nyere utvikling NJAS - Wageningen Journal of Life Sciences, Volum 74-75, 2015

De Araujo QR, Gattward JN, Almoosawi S, Silva Md, Dantas PA, De Araujo Júnior QR. Kakao og menneskers helse: Fra hode til fot - En gjennomgang. Crit Rev Food Sci Nutr. 2016; 56 (1): 1-12. doi: 10.1080 / 10408398.2012.657921

Ried K, Fakler P, Aksjer NP. Effekt av kakao på blodtrykket. Cochrane Database Syst Rev. 2017; 4 (4): CD008893. Publisert 2017 25. april. Doi: 10.1002 / 14651858.CD008893.pub3

Sokolov AN, Pavlova MA, Klosterhalfen S, Enck P. Sjokolade og hjerne: nevrobiologisk innvirkning av kakaoflavanoler på kognisjon og atferd. Neurosci Biobehav Rev. 2013; 37 (10 Pt 2): 2445-2453. doi: 10.1016 / j.neubiorev.2013.06.013

PRODUCTS CONTAINING Cacao

 • Kakao
  Pulver
  Vanlig pris
  fra 50,00 kr
  Salgspris
  fra 50,00 kr
  Vanlig pris
  Enhetspris
  per 
  Utsolgt
  Cacao Powder - SAWA