BAOBAB

Den høyeste antioksidanten som inneholder frukt på planeten

FORDELER MED BAOBAB

Baobab-pulver er rikt på B-vitaminer, mineraler, fibre, antioksidanter, kalium, jern, magnesium, kalsium. Sink og fosfor. Det hjelper med å styrke immunforsvaret og fremme naturlig og helhetlig helse; samtidig som du holder huden sunn og strålende.

Rik på vitamin C

Den eneste frukten i verden som tørker på grenen, kan sies i et 100% naturlig, organisk pulver som er fritt for konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer. Siden menneskekroppen ikke kan lage eller lagre sitt eget vitamin C, må vi sørge for at vi får god tilførsel av maten vi spiser hver dag. En av de viktigste fordelene med vitamin C er at det hjelper å holde immunforsvaret sterkt, og støtter kroppens forsvar mot infeksjoner, sykdommer og virus.

Svært effektivt adaptogen

Adaptogener er naturlig forekommende, ikke-giftige stoffer som kan bidra til å beskytte kroppen mot stress ved å stabilisere og optimalisere en rekke fysiologiske funksjoner. Navnet kommer fra deres evne til å tilpasse seg det kroppen din spesifikt trenger for å gjenopprette deg til topp helse. Baobabs unike kombinasjon av vitaminer og mineraler gjør det til et svært effektivt adaptogen.

Fremme prebiotisk tarmhelse

Baobab inneholder mye fiber, noe som kan forbedre fordøyelseshelsen og forhindre tilstander som forstoppelse, inflammatorisk tarmsykdom og hemoroider. Baobab fruktpulver består av 50% kostfiber, hvorav 75% er løselig Prebiotisk kostfiber. Dens effektivitet som prebiotisk er bevist både i forskning og tradisjonell bruk i Afrika.

Italienske forskere har oppdaget at Baobab Fruit Powder har en positiv prebiotisk effekt på nøkkelgrupper av probiotisk tarmflora. De oppdaget at Baobab fruktpulver fremmet betydelige økninger i produksjonen av to av de tre viktigste bakteriegruppene; Bifidobacteri og Lactobacilli

(S. Manfredini. "The Health Properties of Baobab (Adansonia Digitata)", University of Ferrara. September 2002).

Positiv effekt på mat og diabetes med høy glykemisk indeks

Jo lavere den glykemiske indeksen (GI) av mat er, desto langsommere vil økningen i blodsukkernivået være når maten forbrukes. Vedvarende svingninger i blodsukkernivået kan føre til alvorlige helseproblemer som type 2 diabetes.

Forskere ved Oxford Brookes University i Storbritannia demonstrerte under en klinisk studie i 2013 at inntak av Baobab fruktpulver hjelper til med å regulere blodsukkeret. Spesielt oppdaget de at å drikke en blanding av baobab fruktpulver og vann reduserte blodsukkernivået betydelig 20-60 minutter etter å ha spist hvitt brød med høyt glykemisk indeks.

(SA Coe et al. "Den polyfenolrike baobab-frukten reduserer fordøyelse av stivelse og glykemisk respons hos mennesker." Ernæringsforskning. 2013 nov; 33 [11]: 888-96 )

HVA ER ET BAOBAB-TRE?

Baobab er et tre som ofte blir beskrevet som "Livets tre." Innfødt til Afrika sør for Sahara er baobab-treet vitenskapelig kjent som Adansonia digitata, og er den vanligste arten av afrikansk baobab. Den finnes i 31 afrikanske land. Spesielt vokser baobabtrær naturlig i tørre områder og lagrer store mengder vann i stilkene for å takle sesongens tørke.

Det antas at trærne kan leve så gamle som 1500 år. Spørsmålet om Baobabs alder har imidlertid vært omstridt gjennom årene. På slutten av 2004 kollapset Grootboom, en velkjent og ekstremt stor afrikansk baobab som ligger nordøst i Namibia, uventet. Ti treprøver samlet fra forskjellige områder av stammen ble behandlet og undersøkt. Radiokarbondatoer for tre prøver var større enn 1000 år BP (radiokarbon år før nåværende, dvs. før AD 1950). Den tilsvarende kalibrerte kalenderalderen for den eldste prøven var 1275 +/- 50 år, noe som gjorde Grootboom til det eldste kjente angiospermetreet med pålitelige dateringsresultater.

Interessant, Baobab er den eneste frukten i verden som tørker naturlig på grenen. Frukten som vokser på Baobab Tree, Baobab Fruit, ser nesten ut som en liten kokosnøtt eller stor mango. Baobab-frukt har et hardt ytre skall, og inne i det harde kappen vil du finne massen, som allerede er naturlig dehydrert.

PUBLISHED BAOBAB RESEARCH

Baobab Fruit er “en kilde til løselige fibre med PREBIOTISK-LIKE aktivitet” Manfredini S. (2002) The Health Properties of Baobab (Adansonia Digitata), University of Ferrara.

"Baobab-frukten er en rik kilde til biotilgjengelige polyfenoler, og den nåværende studien viser potensialet til baobab for å redusere den glykemiske responsen på karbohydratrike matvarer både in vitro og in vivo". SA Coe et al. “Den polyfenolrike baobab-frukten reduserer fordøyelsen av stivelse og den glykemiske responsen hos mennesker”. Ernæringsforskning. 2013 nov; 33 [11]: 888-96

"Baobabs antioksidante og antiinflammatoriske egenskaper gjør den verdifull for en rekke bruksområder i drikkevarer, den har også vist seg å være en effektiv prebiotisk ingrediens." Gruenwald. Roman Botanical Ingredients for Beverages. Klinikker i dermatologi (2009) 27: 210-216

PRODUCTS CONTAINING Baobab

 • Baobab
  Pulver
  Vanlig pris
  fra 60,00 kr
  Salgspris
  fra 60,00 kr
  Vanlig pris
  Enhetspris
  per 
  Utsolgt
  Baobab Powder - SAWA
 • Baobab
  Olje
  Vanlig pris
  fra 250,00 kr
  Salgspris
  fra 250,00 kr
  Vanlig pris
  Enhetspris
  per 
  Utsolgt
  Baobab Oil - SAWA