ARGAN

FORDELER MED ARGAN

Argan er en rik kilde til vitamin A, E, antioksidanter, Omega-6 fettsyrer og linolsyre. Arganolje inneholder 80 prosent umettede fettsyrer og antioksidanter som nøytraliserer frie radikaler, beskytter konjunktivt vev og gjenoppretter hudens vann-lipidlag.

Anti-Aging Egenskaper

Arganolje er rik på vitamin E og antioksidanter som frastøter elementene som er ansvarlige for synlige aldringstegn. Ifølge en studie fra 2015, i Clinical Interventions in Aging, førte den aktuelle bruken av Arganolje hos postmenopausale kvinner til en betydelig økning i hudens elastisitet etter 60 dager. Det orale inntaket av arganolje forsterket denne effekten ytterligere hos halvparten av kvinnene som deltok.

Hudfuktighetsgivende og nærende

Arganolje brukes oftest som fuktighetskrem for huden for å hydrere og myke huden. Med sitt høye vitamin E og fettsyreinnhold er Arganolje det ideelle produktet for å gi næring til huden. Det absorberes lett og er ikke fettete og ikke irriterende, noe som gjør det til en flott naturlig fuktighetskrem.

Fremmer sunt hår

Arganolje antas å forbedre hårkvaliteten ved å forhindre skade mens de naturlige pigmentene (melanin) som gir hårets farge, bevares. I følge en 2013-studie fra Brasil forbedret Arganolje hårkvaliteten og fargebeholdelsen etter å ha gjennomgått flere behandlinger for hårfarging. Hårfarging er en av de hardeste prosedyrene håret kan gjennomgå, og Arganolje ser ut til å ha en beskyttende effekt.

HVA ER ET ARGANTRE?

Argan-treet tilhører familien argania spinosa og vokser utelukkende sørvest i landet mellom Essaouira og Agadir, i et område som dekker 700.000-800.000 hektar. Faktisk, i området der Argan vokser, er det rundt 21 millioner trær. Spesielt ble dette området erklært et UNESCO-biosfærereservat for sin økologiske og lokale økonomiske betydning i 1998.

Argan-treet er kjent for berberne for de mange helsemessige fordelene det gir. I tillegg spiller Argan-treet en viktig rolle i næringskjeden og miljøet.

Den trives godt i et tøft miljø, da den overlever varme, tørke og dårlig jord. Det anslås at treet kan leve opptil 250 år, men bare vil være fullt produktivt når det blir 40-60 år gammelt. Argan-treet kan nå en høyde på mellom 8 og 10 meter. På den annen side er Argan-frukten den produserer 2 til 4 cm lang og 1,5 til 3 cm i diameter. Hver frukt har en tykk, kjøttfull, lysegrønn avskalling som omgir den harde nøttelignende en oliven, men større og rundere.

Argan-trærne rundt Essaouira er ofte utsmykket med geiter, som klatrer inn i toppen av trærne og napper frukten mellom de pansrede grenene. Historisk sett utgjorde geitene en del av produksjonsprosessen av det lokale berberfolket anser som arboricultural gold; Argan olje.

Spesielt er utvinning av oljen fra droppene en lang og arbeidskrevende oppgave som tradisjonelt har blitt utført av Berber-kvinner. I århundrer samlet kvinner i Sør-Marokko seg i kooperativer, og ga de tradisjonelle metodene for å trekke ut hvordan de samler og tørker frukten, knuser nøttene, steker og maler kjernene, og til slutt knead pastaen for å trekke ut oljen. Det kan ta omtrent 30 kg Argan Nuts og 10 til 12 timers arbeid å produsere bare en liter olje.

PUBLISHED ARGAN RESEARCH

Qiraouani Boucetta K, Charrouf Z, Aguenaou H, Derouiche A, Bensouda Y. Effekten av diett og / eller kosmetisk arganolje på hudens elastisitet etter menopausen. Clin Interv Aldring. 2015; 10: 339-349 https://doi.org/10.2147/CIA.S71684

Faria, L. Camargo, R. Carvalho, L. Paludetti, M. Velasco og R. Gama, "Hair Protective Effect of Argan Oil (Argania spinosa Kernel Oil) and Cupuassu Butter (Theobroma grandiflorum Seed Butter) Post Treatment with Hair Dye, "Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications, Vol. 3 nr. 3A, 2013, s. 40-44. doi: 10.4236 / jcdsa.2013.33A1006.

Lizard G, Filali-Zegzouti Y, Midaoui AE. Fordeler med arganolje på menneskers helse-4-6 mai 2017, Errachidia, Marokko. Int J Mol Sci. 2017; 18 (7): 1383. Publisert 2017 28. juni. Doi: 10.3390 / ijms18071383

PRODUCTS CONTAINING Argan

 • Argan
  Olje
  Vanlig pris
  fra 180,00 kr
  Salgspris
  fra 180,00 kr
  Vanlig pris
  Enhetspris
  per 
  Utsolgt
  Argan Oil - SAWA