• HVEM VI ER •

SAWA kobler deg til næringsrike ingredienser rett fra kilden for et sunnere og mer balansert liv!

DEN NÅVÆRENDE
PROBLEM

DET ER HVOR
SAWA KOMMER INN

HVORFOR VI GJØR
HVA VI GJØR

VERDIENE
SOM KJØR OSS

VÅR HISTORIE

Forskere har anslått at det finnes 300 000 spiselige arter av planter til konsum. Likevel dyrker vi bare 170 avlinger i kommersielt betydelig skala. Enda mer overraskende, 75% av matforsyningen kommer fra bare 12 planter og fem dyrearter. Mer enn 40% av våre daglige kalorier og proteiner kommer fra ris, hvete og mais.

Selv om denne tilnærmingen gir oss nok kalorier, har studier vist at inntak av næringstett mat er forbundet med å redusere risikoen for overspising og diettrelaterte sykdommer som diabetes. Imidlertid produserer vårt nåværende landbrukssystem fortsatt matvarer som er rike på kalorier, men mangel på næringsstoffer.

Kontinentet i Afrika er fullt av fantastiske næringsingredienser som kan gi næring til verden. Disse ingrediensene kan gi velvære og optimal helse til forbrukere som trenger et godt balansert kosthold.

Tenk deg å konsumere næringsstoffer rett fra kilden, føttene plantet i den rikeste jorda og plukke de vakreste fruktene og urtene som blir gitt av jorden du står på, solkysset og omhyggelig ivaretatt. Dette er SAWA; et merke som bringer Afrikas beste ingredienser til forbrukernes liv.

Av de tusenvis av planter som vi forsømmer og underutnytter, har mange potensial til å gi oss bedre næringsstoffer. Disse forsømte avlingene er urfolk eller tradisjonelle avlinger som trives i bestemte regioner i verden. Afrika er fullt av disse fantastiske næringsingrediensene som kan være til fordel for verden. De kan bidra til å øke diversifiseringen av matproduksjonen, tilsette nye ingredienser i forbruksmønstrene og forsyne oss med næringsstoffer som essensielle aminosyrer, fiber og proteiner.

DER DET HELE BEGYNNT

Apotekeren Ateh Atabong forstår innvirkningen Afrikas ernæringsplanter har på helse og velvære, og deler sin interesse og lidenskap med sin gode venn Dede Koesah. Dede vokste opp med å se på moren hennes, en urtemedisin og gründer, ved å bruke urter og naturlige alternative ingredienser fra hjemlandet Ghana og Togo. Hun lærte som barn de fantastiske fordelene naturen gir for vårt velvære, og etter å ha flyttet til Europa tidlig i livet savnet hun sterkt ingrediensene i Afrika som ikke var lette å finne.

Ateh og Dede har begge opplevd de kraftig livsendrende effektene av de naturlige ingrediensene i Afrika, og det gir deres lidenskap for andre å dra nytte av denne kilden. Deres oppdrag er å dele Afrika med verden på en måte som forbinder oss alle med dets skjønnhet, kraft og jordiske gaver vi kaller Super Foods.

Ateh og Dedes hjerter lengter etter å se en verden helbredet av ernæring og gi forbrukerne det beste jorden har å tilby, samtidig som de forbedrer den økonomiske statusen til bøndene som ærer disse produktene med livet.

De er fast bestemt på å se den innflytelsesrike effekten SAWA-produkter vil ha på forbrukere, bønder og planeten.

MØT LAGET

Dede Koesah

COO og leder for forretningsutvikling

Ateh Atabong

Konsernsjef og leder for regulerings- og produktutvikling

Shewit Ocbab

Regnskapskoordinator